• Header-kenniscentrum-1.jpg

« Prapa

Çfarë është kultivimi vegan?

blog-3-bac-online.jpg

Dëshironi të punoni kopshtin ose të rrisni prodhime pa përdorur produkte shtazore? Atëherë mënyra e duhur mund të jetë kultivimi vegan. 

Kultivuesit veganë duhet të kenë parasysh që vetë dheu duhet të jetë mjaft pjellor që bimët të rriten. Idealja është që ushqyesit të jenë në dispozicion biologjikisht 100% nga dheu. Për më tepër, është e rëndësishme të përdoren ushqyes bimësh që kanë markën tregtare Vegan. Në këtë mënyrë, mund të jeni i sigurt që në prodhimin e tyre nuk përdoret asnjë përbërës shtazor. 

Çfarë dheu është i përshtatshëm për kultivimin vegan? 

Çfarëdo dheu që përmban mikrobe të mira, si p.sh. baktere dhe kërpudha, janë të përshtatshme për kultivimin vegan. Këto mikroorganizma i shpërbëjnë ushqyesit në një formë që bimët mund ta përthithin lehtësisht përmes rrënjëve. 

Shembuj të mikrobeve të mira mund të gjeni si më poshtë: 

  • Cianobaktere
  • Trikoderma
  • Pseudomonas
  • Një numër i species së aktinobaktereve
  • Një numër i species së bacileve

Mikrobet e shëndetshme kërkojnë sa më pak ushqyes shtesë që munden dhe mund të përpunojnë sa më shumë ushqyes që munden. Gjithashtu, këto mikrobe tresin masën e vdekur të rrënjës së një bime në rritje, duke lehtësuar më tej marrjen e lehtë të ushqyesve. Nëse insistoni në aplikimin e ushqyesve të bimëve, sigurohuni që të përdorni produkte të certifikuara të markës tregtare Vegan. 

Si mbahet dheu në formë të mirë? 

  • Mbani vlerat e pH ose aciditetit mbi 5,5. Vlerat më të ulëta se kjo e bëjnë më të vështirë përthithjen e ushqyesve nga bima. Megjithatë, vlerat e pH nuk duhet të jenë as shumë të larta. Për ta testuar vlerën, përdorni një matës pH. Nëse hasni probleme me nivelet e pH, provoni të përdorni BAC pH+ ose BAC pH-. 
  • Siguroni ajrim të përshtatshëm. Meqenëse shumë mikrobe varen nga oksigjeni, është e rëndësishme që dheu, nënshtresa e dheut dhe uji të kenë ajër të mjaftueshëm. Pa atë, mikrobet nuk do të mund të riprodhohen ose të mbijetojnë. Gjithashtu, ajrimi i mirë siguron frymëmarrje më të mirë, mbajtje të ujit, ripërtëritje dhe marrje më të mirë të ujit dhe ushqyesve nga rrënjët. 

Ushqyesit organikë të bimëve nga BAC 

Nëse bimët tuaja kanë nevojë për stimulues rritjeje, provoni produktet tona ushqyese të certifikuara me markën tregtare Vegan. Ne zhvillojnë një sërë produktesh që plotësojnë kërkesat e kultivimit vegan, duke përfshirë: 

  • BAC Organic Bloom. Ky ushqyes lulëzimi ushqen mikrobet dhe mundëson riprodhimin e tyre, duke sjellë një balancë optimale të jetëgjatësisë së bimës në dhe. Formimi i luleve do të jetë tejet i bollshëm. 
  • BAC Organic Grow. Ky është stimulues rrënjësh që shpejton rritjen e rrënjëve dhe kërcellit dhe stimulon zhvillimin e bazës së fortë të bimës. Bima juaj do të jetë më e fortë dhe e lidhur më mirë. 
  • BAC Organic PK Booster. Ky produkt organik stimulon formimin e sheqerit te lulet, duke sjellë një rritje të konsiderueshme të cilësisë. Gjithashtu, sasia e lartë e mikroushqyesve bën të mundur që ky ushqyes të ndërveprojë mirë me mikrobet. 

Më shumë informacion 

Keni ndonjë pyetje rreth kultivimit vegan ose rreth produkteve tona? Mund të na kontaktoni në çdo moment. Ekspertët tanë presin me padurim që t’ju ndihmojnë. Mund të na kontaktoni me telefon, me email ose nëpërmjet formularit tonë të kontaktit. 

« Prapa

Scroll to top