• Header-kenniscentrum-1.jpg

« Prapa

Çfarë është një bimë nënë?

BAC-Online-moederplant.jpg

Bima nënë është bima më e rëndësishme në kultivimin tuaj. Nga kjo bimë ju merrni prerjet me të cilat siguroni gjeneratën e ardhshme të bimëve. Prandaj, kujdesuni shumë mirë për bimën nënë. Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë se si t'i jepni bimës nënë trajtimin e duhur.

Mirëmbani higjienën e mirë

Parandaloni stresin dhe sëmundjet për bimën nënë, përndryshe ajo nuk do të ketë energji të mjaftueshme për të lulëzuar në mënyrë optimale. Higjiena e mirë është një faktor i rëndësishëm. Prandaj gjithmonë përdorni mjete të pastra kur prisni prerjet, në mënyrë që të mos mund të transferoni mikrobe në bimën nënë.

Zgjidhni një bimë shtesë amtare

Bimës nënë i duhet shumë energji për prodhimin e prerjeve.  Kjo është arsyeja pse ne ju rekomandojmë të caktoni një bimë shtesë si nënë. Si e dini nëse një bimë është e duhur për këtë caktim? Kjo është një çështje e përpjekjeve të ndryshme. Zgjidhni disa bimë të reja dhe merrni prerje para kohës së lulëzimit. Me ndihmën e etiketave ju siguroni që të dini se cila prerje vjen nga cila bimë. Sapo të çelin prerjet do të shihni se cilat janë bimët më të bukura dhe më të shëndetshme. Në këtë mënyrë do të zbuloni se cila bimë është e përshtatshme si bimë nënë. Për më tepër, vetëm bimët femrore mund të marrin rolin e bimës nënë. Prandaj është e rëndësishme të zbuloni se si duket një bimë femërore në kulturën tuaj.

Përdorni pleh për rritje, pleh për lulëzim dhe stimulues të rrënjës

Bima nënë është vazhdimisht në fazën e rritjes. Kjo do të thotë që gjethet dhe prerjet rritën gjithmonë. Ne ju rekomandojmë që të përdorni produkte që mbështesin bimën nënë që rritja të jetë sa më optimale. Produktet që krijojnë rezultatin më të mirë janë:

  • Ushqyes për gjethe: kjo i bënë gjethet më shpejtë jeshile, më të trasha dhe kulturën më të fortë. Gjithashtu kërpudhat dhe bakteret e dëmshme kanë më pak mundësi të infektojnë dhe sulmojnë bimën tuaj.
  • Ushqyes për rritje: ky produkt plotëson të gjitha nevojat e bimës nënë gjatë fazës së rritjes. Në kombinim me stimuluesin e rrënjës, rezultati është edhe më i mirë.
  • Stimulues i rrënjës: kjo e bënë mjedisin rrënjor më rezistent ndaj sëmundjeve të tokës. Gjithashtu siguron thithjen më të mirë dhe më të lehtë të lëndëve ushqyese, për shkak se stimulohet rritja e mikroorganizmave pozitive në këtë ambient.

Nëse keni ndonjë pyetje në lidhje me këtë artikull?  Ju lutemi mos hezitoni të na kontaktoni. Me kënaqësi do t'ju japim këshilla personale në lidhje me bimën nënë.

« Prapa

Scroll to top